Наставникът на Барселона Ернесто Валверде имаше какво да каже по адрес на своя футболист Филипе Коутиньо след неочакваната загуба 1:2 от Леванте в 1/8-финалите за Купата на Краля. Специалистът намекна, че бразилският национал не се чувства щастлив в момента заради малкото игрови минути които получава, и го посъветва да се бори за мястото си.

26-годишният Коутиньо пристигна на Камп Ноу преди година, като се превърна в най-скъпия входящ трансфер в клубната история (с цена от 120 милиона евро, която потенциално може да нарасне до 160 милиона). Гостуването срещу Леванте в първия 1/8-финален двубой предостави на Коутиньо един от редките напоследък шансове да бъде титуляр. Именно той беше човекът, който съхрани надеждите на Барса за реванша с попадение от дузпа в 85-ата минута.

Проблемът е за техничаря е, че каталунските (а и не само) медии все по-усилено тиражират версията, че в Барса не са доволни от представянето на Коутиньо и са готови да го продадат, с което да финансират завръщането на Неймар от Пари Сен Жермен.

Валверде до този момент избягва конкретни отговори по темата, като изрази задоволство от представянето на Коутиньо срещу валенсианци, но не и без тънък намек към бившия ас на Ливърпул. „Когато Усман Дембеле не играе, всички ме питат за него. Сега Дембеле играе, а Коутиньо – не и се случва тъкмо обратното”, заяви специалистът.

„Когато не играеш и не си щастлив, трябва да се бориш, за да промениш ситуацията. Този мач беше тъкмо за това”, добави Валверде.

„Коутиньо е страхотен играч, който ни е дал много и ще ни дава още толкова. Постоянно казвам същото и за Дембеле. Въпросите започнаха да се повтарят, а само имената се сменят”, завърши наставникът на „блаугранас”.