Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде има само две въпросителни относно своя състав за мача за Суперкупата на Испания срещу Севиля, който е в неделя и ще се играе в Танжер.

Валверде ще се завърне към схемата 4-3-3, след като през миналия сезон много често залагаше на 4-4-2.

Клеман Ленгле, Артур Мело и Малком се очаква да започнат в титулярния състав на Барселона и да направят своя официален дебют за каталунците.

Валверде се очаква да заложи на вратата на Яспер Силесен, който за пореден път затвърди добрите впечатления с изявите си по времето на турнето в САЩ. Марк-Андре тер Стеген взе участие в заключителните контроли на отбора, но германецът е по-вероятно да остане на резервната скамейка за първата официална среща от новия сезон.

В защита ще действат Нелсон Семедо, Жерар Пике, Клеман Ленгле и Жорди Алба. Малки са шансовете на Миранда да започне на мястото на Алба, докато Самюел Умтити при всички положения ще бъде съхранен, след като се включи много късно към подготовката на тима.

В халфовата линия ще действат Серхио Бускетс, Артур Мело и най-вероятно Филипе Коутиньо. Другата опция е на мястото на Коутиньо да започне друго от новите попълнения на тима Артуро Видал.

В атака ще бъдат Луис Суарес и Лионел Меси, а Усман Дембеле се очаква да бъде оставен на резервната скамейка. На негово място се очаква да играе Малком, а другата опция е Коутиньо да играе в тризъбеца в атака заедно със Суарес и Меси.