Капитанското трио на Барселона Лео Меси, Жерар Пике и Серхио Бускетс може да запише имената си със златни букви в историята на втория най-престижен турнир в испанския футбол - Купата на Краля. Това ще стане, ако спечелят надпреварата срещу Валенсия в събота. 

При успех, това трио вече ще има по седем трофея от състезанието на сметката си. Така Меси, Пике и Бускетс ще се изравнят с легендата на Атлетик Билбао Агустин Гаинса, който е единственият с толкова на брой отличия от турнира. 

Гаинса отдавна е покойник, като почина на 73-годишна възраст през 1995 г. Повече от половината си живот обаче той отдаде на баските, за които 21 години се подвизава на терена, а после още 28 години прекара в треньорския щаб на тима. 

Иначе Меси е футболистът от сега действащите, който е и най-близо до рекорда на Франсиско Хенто за най-много титли на Испания. Легендата на Реал Мадрид е триумфирал с титлата 12 пъти, докато Бълхата триуфмира с 10-та си този сезон и е устремен да го изпревари до края на кариерата си. Сега обаче не дневен ред е достигането на Гаинса.