Луис Суарес е един от стълбовете на модерната Барселона. Уругваецът осъществи голямата си мечта и премина на "Камп Ноу" през 2014-а година след трансфер от Ливърпул.

Барселона обаче е много специален град за "деветката" на каталунците. Именно това е големият блян на играча като малък - но не заради футболния отбор, а заради любов. Неговата приятелка от детските години в Уругвай - Софиа Балби, се мести заедно със семейството си в каталунската столица, докато двамата са все още тийнейджъри.

Луис не се примирява с раздялата и си поставя за цел да стигне до Барселона - по какъвто и да е начин, така че да може да бъде близо до Софиа.

След няколко години в местния уругвайски Насионал, Суарес е дръпнат в холандската Ередивизи от Грьонинген. Така той вече има достатъчно средства, за да пътува до Испания и да се среща с приятелката си. Следват силни години в Аякс и Ливърпул, след които нападателят си печели трансфер в Барселона.

Сега в каталунските медии се появи видео след първата визита на Суарес на "Камп Ноу", в която той обяснява как е отишъл в Барселона, за да види Софиа.

"Тя е в Барселона, отидох да я видя. Отидох, за да гледам Каталуня срещу Аржентина, приятелски мач. Беше прекрасен. Ние бяхме зад вратата", обяснява Суарес.

Луис и Софиа се запознават, когато той е на 15, а тя на 13 години. Тяхната история е като сценарий за любовен роман, в който жената за пореден път вади вътрешната сила на мъжа, който прави и невъзможното, за да премахне границите помежду им.

Луис и София се женят през 2009 г. и вече имат 3 деца - Делфина (6 г.) , Бенжамин (3 г.) и Лаутаро (на 4 месеца).