Напрежението в Барселона отново е на най-високите си нива, след като се стигна до поредно голямо разминаване между отбора и шефовете в каталунскяи клуб. Според RAC1 играчите от първия и втория отбор са отхвърлили молбата на ръководството за намаляване на заплатите си. В същото време според Sport президентът Джосеп Мария Бартомеу и останалите членове от Борда на директорите ще подадат сами оставка още преди насрочването на дата за референдум за свалянето им.

Това означава, че със сигурност ще има предсрочни избори за президент. Наскоро от Лионел Меси и неговите съотборници е било поискано отново да приемат редуциране на месечните си възнаграждения, както те го сториха и в първите месеци на пандемията. Бартомеу и неговите колеги се оправдали, че пари няма заради последиците от кризата и липсата на сериозни постъпления от продажба на футболисти. Всички играчи обаче са отказали и това и съвсем скоро ще сторят това официално чрез изпращането на бюрофакс. Това е специален документ, с който през лятото голямата звезда Лео Меси заяви желанието си да се махне от клуба. Той представлява система за сертифицирана комуникация, която се използва само в Испания. Признава се от съда и от трети лица и не е задължително да бъде изпратен по факс, а може да бъде в електронен формат с електронен подпис.

Наскоро недоволни членове на клуба "сосиос" събраха нужните подписи за инициирането на референдум за искане на оставката на президента Бартомеу. По принцип редовни избори за нов шеф трябва да има през март, но по всичко личи, че настоящето ръководство ще си тръгне преди това.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.