Европейската футболна централа не пропусна да честити 30-годишния юбилей на един от най-изтъкнатите футболисти в наши дни – Лионел Меси. Звездата на Барселона отбелязва днес големия празник, а честитките и любопитни материали по негов адрес не спират да валят.

Как Меси без малко щял да се озове в Реал Мадрид...

Десетте предизвикателства пред 30-годишния Меси

УЕФА намери оригинален начин да отбележи специалния повод, на петкратния носител на „Златната топка“, като освен традиционното „Честит Рожден Ден“, Централата открои 30 важни факта за кариерата на аржентинеца.

Сред тях са не само броят на колективните трофеи, които има зад гърба си аржентинският техничар, попаденията му, както и връщане към дебюта му, но и някои други интригуващи моменти.

Така например се напомня, че в първите си години при „блаугранас“ нападателят е играл с фланелка с номер 19, а след напускането на Роналдиньо взима „десетката“, която стои на гърба му и до днес. Отбелязва се още, че когато феноменалния играч е бил на 11 години, дядо му починал. Именно това е причината, когато празнува отбелязаните голове, Меси да сочи към небето.

Голямата звезда на каталунците е и футболистът отбелязал най-много пъти хеттрик в Шампионската лига, заедно с основния си конкурент от Реал Мадрид Кристиано Роналдо.