Защитникът на Барселона Самуел Умтити сериозно обмисля възможността да напусне "Камп Ноу" през лятото, пише испанското издание "Don Balon". Според информацията футболистът не успява да се договори с ръководството на клуба за параметрите в новия си контракт. 

Валверде дава почивка на Суарес и Меси

Французинът иска заплатата му да бъде увеличена поне на 150 хиляди евро на седмица. От Барса обаче са готови да му предложат не повече от 120 хиляди евро седмично. Именно поради тази причина Умтити вече мисли за бъдеще в друг клуб.

Съотборникът му Йери Мина дори е разкрил тези намерения на Умтити пред старши треньора Ернесто Валверде. "Don Balon" допълва, че футболистът най-вероятно ще продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед.

От друга страна мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо също проявява интерес към французина, тъй като иска да заздрави състава си в защита. 

Валверде с две алтернативи за заместник на Пике

Клаузата за откупуване в договора на Умтити е в размер на 60 милиона евро. Сумата е напълно във възможностите на "червените дяволи", които се очаква да пръснат повечко пари през лятото за трансфери, за да бъде подсилен състава.

През настоящия сезон Умтити е записла общо 27 мача с каталунската фланелка.