Защитникът на Барселона Самюел Умтити заяви, че не е имал конфликт нито с треньорския щаб, нито с ръководните фактори в клуба относно това, че не се подложи на операция на коляното, а предприе консервативно лечение на травмата си.

„Никога не съм имал конфликт с клуба относно моето решение, което взех да не се оперирам. От клуба винаги са ме изслушвали и са ме подкрепяли. Когато бях в Катар, от клуба постоянно бяха в контакт с мен“, коментира Умтити в интервю за вестник „L'Equipe“.

„Решението не бе никак лесно. Най-лесното бе да се оперирам. Сега съм много по-силен психически. Имаше моменти, когато си мислех, че всичко ще се провали. Имаше случаи, в които си мислех, че е по-добре да се оперирам. За щастие всичко премина добре. Имах късмета да се възстановя“, добави защитникът.

„Много съм щастлив, че имам възможност да играя. Това е нещо, което не успях да направя през последните три месеца. Най-важното е да бъда здрав и коляното, и тялото ми да реагират добре“, продължи той.

„Още по време на Световното първенство имах дискомфорт, но стиснах зъби, за да мога да играя. Когато се върнах в Барселона, реших да спра, за да се възстанови моето коляно, но възстановителният период продължи по-дълго от очакваното. Работих много усилено и имах трудни моменти. Много неща се случиха в главата ми. Не знаех какво решение да взема, но мисля, че все пак взех най-доброто“, допълни французинът.