Спортно-техническият щаб на Барселона е все по-притеснен за защитника Роналд Араухо. Уругвайският футболист получи поредна контузия, която го извади от игра. Откакто бе привлечен на "Камп Ноу" бранителят имаше три мускулни травми. Макар никоя от тях да не бе особено сериозна, честотата на появяване на контузиите, притеснява треньорите в клуба, твърди "Спорт".

Каталунците обмислят да отделят специално внимание на Араухо, за да открият какво поражда проблема и веднъж завинаги да сложат край. Обмисля се изготвянето на персонализирани тренировки, намаляване на натоварването, промяна на диетата и др. Подходът ще бъде подобен на този, който бе предприет към друг доста "чуплив" играч - Усман Дембеле.

Барселона има доста натоварена програма и поради тази причина е много важно в клуба да съобразяват натоварването на футболистите си, за да може да ги опазят от контузии. Това важи с двойна сила за играчи като Араухо и Дембеле, които доста често се озовават в лазарета.

Последната контузия на Араухо се получи по време на мача на националния отбор на Уругвай срещу Аржентина от световните квалификации. Според лекарските прогнози, той ще отсъства поне три седмици от игра, като няма да бъде на разположение за предстоящото дерби с Реал Мадрид на 24 октомври. Това е лоша новина за Роналд Куман, тъй като Араухо е един от най-стабилните му футболисти в отбрана от началото на сезона.