Преди няколко дни стана ясно, че футболистите на Барселона са се съгласили да намалят заплатите си със 70%, което провокира някои гневни реакции. Нещата бързо утихнаха, но сега отново може да се разрази подобна „буря“. Явно това намаление не е достатъчно за ръководството, тъй като клубът ще поиска от Лионел Меси и неговите съотборници да се откажат от още средства, твърди „Mundo Deportivo“.

Сметките на „каталунците“ не излизат и с тези 70%, които ще бъдат част от мерките за влизане в специален режим на икономии в момента на криза. Събраната сума месечно от тези ограничения във възнагражденията на играчите възлиза на около 14 милиона евро.

На „Камп Ноу“ обаче пресмятат, че това няма да покрие загубите и съответно президентът Хосеп Мария Бартомеу е дал задача част от директорите да се споразумеят с футболистите за още жертви от тяхна страна.

По принцип още преди дни самите играчи потвърдиха, че отделят още от собствените си средства, за да гарантират, че хората от редовия персонал в Барса ще взимат пълните си заплати в тежкия период.

За момента не е ясно дали наистина ще се стигне до такива крайни мерки, а и е напълно възможно е състезателите да реагират остро на такова решение.