Ръководството на Барселона изрази желанието да се осъществи промяна в правилата, по който се третират футболистите в Ла Лига. Каталунците искат да се премахнат освобождаващите клаузи в договорите на футболисти, за да бъдат испанските отбори равнопоставени спрямо съперниците си от останалите първенства.

„В Испания всички отбори са задължени да вписват освобождаващи клаузи в договорите на своите футболисти. В останалите страни няма такива ограничения. Искаме всички да играем при еднакви правила. Искаме правилата да са еднакви, защото те дават отражение върху икономическото състояние на клубовете“, коментира директорът на Барселона Алберт Солер.

„Има клубове, които поставят под въпрос правилата на УЕФА. Ние няма да влезем в подобна игра, защото сме наясно, че може да загубим много.“

„Всички международни организации трябва да помислят сериозно върху създалата се ситуация на трансферния пазар и най-вече УЕФА. Тя трябва да внимава дали условията за финансов феърплей се спазват от всички отбори. Всички трябва да бъдем поставени при равни условия“, добави директорът на каталунците.

Барселона: Няма никакъв проблем с Меси, ще подпише скоро

„Клубът ни не загуби своя международен статут, а това е най-важно. Ние продължаваме да бъдем последователни в нашата трансферна политика. Това е победа за нас. Нашите решения трябва да бъдат съобразени с начина, по който работи Барселона. Ние не пресякохме червените линии, които можеха да застрашат клуба, който е с над стогодишна история. Ние ще продължим да правим това, което е най-доброто за клуба. Барселона трябва да продължи да се управлява отговорно. Успяхме да избегнем застрашаването на финансите и клубното наследство. Няма да “играем” на този надут пазар. Ако сега бяхме седнали тук пред вас и бяхме обявили две нови попълнения за 270 милиона евро, щяхме да сме прекрачили линията и ще трябваше да подаваме оставки. Барса не е изгубил своя международен престиж, защото продължаваме да държим на отговорността и разума“, каза още Алберт Солер.