Ръководството на Барселона не е успяло да убеди четирима от най-високоплатените футболисти в клуба да си намалят заплатите, твърди „Sport“. Според информацията става дума за Жорди Алба, Жерар Пике, Серхио Бускетс и Сержи Роберто.

И четиримата са вицекапитани и шефовете се надяваха, че ще последват примера на лидера Лионел Меси, който според информациите е приел да взима с 50% по-малко. На специална среща ръководството е било представлявано от един от новите директори в Барса - Матеу Алемани, а от страна на футболистите са били техните агенти.

След като представителите на играчите са заявили, че не са съгласни с намаляване на възнагражденията, е дошло ново предложение - за увеличаване на договорите на въпросните футболисти при действащите условия. Отговорът на това също е бил категорично „не“.

Както е известно, „каталунците“ изпитват сериозни финансови проблеми това лято досега са платили само за един нов играч, а останалите дойдоха като свободни агенти. Освен това на клуба е наложен нов по-нисък праг на общата сума за заплати.