Наставникът на Барселона Роналд Куман ще остане на своя пост, поне засега. „Блауграна“ допусна два поредни разочароващи двубоя – загуба с 0:3 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига и равенство 1:1 срещу Гранада, като и двата мача се играха на „Камп Ноу“.

Тези резултати увеличиха още повече напрежението върху нидерландския специалист, който никога не е оставил убеждението в президента Жоан Лапорта, че е подходящ за поста в дългосрочен план.

Но изглежда, че решението, поне на този етап, е той да продължи да води отбора. Според „RAC1“ Куман определено ще бъде на резервната скамейка за срещата на Барса срещу Кадис в четвъртък вечерта.

Въпреки това се твърди също, че Барса вече търси евентуални заместници на 58-годшния нидерландец, ако резултатите на отбора не се подобрят след двубоите срещу Кадис и Леванте през уикенда.

Твърди се, че ако Барса ще има нов треньор, те ще назначат такъв, който ще води състава в дългосрочен план и да започне нов „спортен проект“.

По-рано се появиха информации, че сред евентуалните кандидати за мястото на Куман са клубната легенда Шави Ернандес, бившият треньор на Ювентус Андреа Пирло, екс-треньорът на Интер и Челси Антонио Конте и бившият халф на „каталунците“ Филип Коку. Останалите имена, които се спрягат за „Камп Ноу“, са мениджърът на Лийдс Юнайтед Марсело Биелса, настоящият треньор на Аякс Ерик тен Хаг и напусналият поста селекционер на Германия Йоаким Льов.