Нагорещеното испанско дерби между Реал Мадрид и Барселона приключи с успех в добавеното време за „лос меренгес“, но каталунският клуб навива вой за сериозно ощетяване от реферския екип на „Сантиаго Бернабеу“. Освен дузпата, която бе дадена за Реал Мадрид, когато столичани изравниха за 1:1, то веднага след това Рафиня изпълни къс ъглов удар.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Топката беше насочена към Ламин Ямал, който шутира и изненада Андрий Лунин. Украинският вратар се намеси, но исканията на „блаугранас“ са такива, че топката е преминала с целия обем голлинията. Големият проблем в Ла Лига е, че в испанското първенство няма технология на голлинията, след като преди време тамошната федерация прецени, че тази екстра е „прекалено скъпа“, за да може Примера дивисион да си я позволи.

От различни камери исканията на Барса са основателни, макар да няма перпендикулярно показно, за да може да се потвърди на 100%, че не е зачетен чист гол за каталунците.

Любопитен факт е, че Ла Лига и фирмата, излъчваща мачовете в Испания – Grup Mediapro, използват 36 камери за заснемане на испанските двубои от подобен калибър. Сред тях има 2, които са изключително забавени, за да може да се види всяко движение на футболистите.