Наставникът на Барселона Ернесто Валверде коментира, че ако не каталунците не са били постигнали победа над Атлетико Мадрид миналата седмица, срещу Уеска положението със състава е щяло да е различно. „Балуагранас“ направиха 0:0, като специалистът заложи на нетрадиционен състав.

„Имаше много промени днес. Доволни сме в този смисъл. Можеше да опитаме нещо в атака, но като цяло сме удовлетворени“, каза Валверде.

На въпрос за многото промени в състава, Валверде обясни: „Ситуацията бе сложна, защото бяха много нови хора. Променихме схемата, защото имахме проблеми с бековете. Не исках днес да играят Алба и Семедо, които бяха на терена преди няколко дни в тежък мач“.

„Ясно е, че ни харесва да печелим винаги, но в този мач имаше други неща. Ще играем отново във вторник. Мислех, че сега е моментът за промените“.

„Мачът бе оспорван. Знаехме, че те ще играят динамично, със скорост, с дълги топки. Срещата можеше да завърши по всякакъв начин. Имахме нашите шансове. Ако не бяхме победили Атлетико, щеше да е различно в тази среща, що се отнася до състава. Винаги, когато пускаш дебютанти има трудни моменти. Дали съм могъл да направя по-добре нещата? Да, но сме доволни в общи линии“, завърши Валверде.