Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде е доволен от представянето на тима си в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу Спортинг Лисабон.

Каталунците излязоха на терена предимно с резервите и се наложиха над португалския си съперник с 2:0 на “Камп Ноу”. Така “блаугранас” завършиха на първото място в групата с актив от 14 точки.

Без много-много пот Барса и Юве напред в Шампионската лига

“Нашата идея е да доминираме в мачовете и да създаваме ситуации, във периодите, в които съперникът не ни дава подобни възможности. Такъв е стилът на отбора. Опитваме се да даваме най-доброто от себе си. Понякога сме по-брилянтни в изявите си, понякога по-малко. Днес се справихме добре", каза Валверде.

Валверде не изяви претенции, що се отнася до бъдещия противник, срещу когото тимът му ще трябва да се изправи на осминафинал.

“Нямам представа срещу кого ще се изправим на осминафинал. Ще приемем опонента, който и да е той. За Купата на Краля вече знаем, че трябва да играем срещу Селта. Ще бъде много трудно”, допълни наставникът на каталунците.