Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че Кевин-Принс Боатенг е най-доброто решение до края на сезона за клуба.

„Той е футболист, който е познат на играчите от съблекалнята. През кариерата си рядко е използван като 9-ка, но може да играе на тази позиция. Познава много добре испанското първенство и знае каква ще бъде ролята му в отбора. Той е най-доброто решение за нас до края на сезона. Очакваме да ни помогне. Той е силен футболист. Трябва да припомним, че Боатенг идва, защото Мунир ни напусна“, коментира Валверде.

„Ще видим дали ще бъде първи или втори избор. Всичко зависи от ситуацията, в която се намираме. Клубът смята, че той е най-добрият възможен избор на трансферния пазар в момента. Надяваме се, че ще ни помогне. Ще го използваме на позицията на централен нападател“, добави той.

„Боатенг е готов да играе веднага и няма нужда от период на адаптация. Условията са такива, каквито са. Една от причините той да бъде при нас е, че може да се включи веднага. Идеята ни е да го използваме веднага в нашите мачове и да ни помогне“, каза още Ернесто Валверде.