Наставникът на Барселона Ернесто Валверде говори пред медиите преди двубоя с Леванте от 16-ия кръг на Ла Лига. Каталунците са лидер в таблицата (31 т.).

„Леванте играят с трима бранители и се справят много добре. Те обаче могат да вкарват и голове – видяхте какво стана миналата година (б.р. – загуба за Барса с 5:4 в последния мач между двата тима). Те могат да осъществяват прекрасни контраатаки, като Моралес е един от основните им играчи. Преди година ни победиха и ние трябва да сме си взели урок“, заяви Валверде.

„Вече сме лидери, няма нужда от допълнителна мотивация. Това няма да е двубой като този преди седмица, но отборът не е забравил какво се случи през миналия сезон. Малколм и Серхи Роберто са добре и вече тренираха с общата група. Сигурни са за този мач“, добави той.

„Коутиньо? Доволен съм от всички. Фелипе ни дава много. Не може обаче всички да играят, така че трябва да планираме все мач. Винаги съм смятал, че Дембеле е един от най-перспективните в света“, каза още специалистът.

„Възстановяването на Умтити ще бъде важно за нас. Не мислим все още за подобрения. Действаме с това, което имаме. Умтити продължава да се възстановява. В момента имам трима централни бранители, сред които е и Вермален“, добави Валверде.

„Когато допускаме голове, най-виновни са вратарите и треньорите. Не ни вкараха в последните два мача, което е добра новина. Когато играем заедно и компактно, за съперника е по-трудно“, завърши треньорът на каталунците.