Наставникът на Барселона Ернесто Валверде коментира, че двата двубоя за Суперкупата на Испания срещу Реал Мадрид са били ценни за него. Каталунците загубиха и двата двубоя, а след общ резултат 1:5 „белите“ вдигнаха трофея.

Валверде говори и за предстоящия двубой срещу Бетис от първия кръг на Ла Лига за сезон 2017/18.

„Очаквам Бетис да опита да води инициативата в мач. Мисля, че ще искат да ни пресират високо, неща, които са характерни за тях в последно време. Не смятам, че ще се затворят отзад. Ще бъдат агресивни“, каза Валверде.

15 футболисти, които може да липсват на Ла Лига

„Иниеста все още не тренира, Паулиньо трябва да се адаптира, а Пике се готви и ще видим“, продължи специалистът.

Върнат на загубата от Реал Мадрид за Суперкупата на Испания, наставникът обясни: „Два загубени двубоя. На моменти имахме добро лице, в други – не. Знаем, че имаме да учим много неща. Тези два мача бяха полезни за мен. Пристигнахме си много доволни от турнето в САЩ, а след това загубихме две срещи“.

„Меси е най-добрият играч в света. Ние трябва да намерим играта си, за да може той да блести. Хубаво е да сме компактни“, добави треньорът.

Да си на крачка от Барса, а да заблестиш като звезда в Реал

„Хубаво е да намерим стила си, да се адаптираме към обстоятелствата. Контузии, загуба на важни футболисти. Ние следва да доминираме, да сме агресивни, но трябва и да се приспособим към времената, които идват“, допълни Валверде.