Наставникът на Барселона Ернесто Валверде сподели, че е спокоен, от това, че Лионел Меси има още доста години пред себе си. В понеделник вечер аржентинецът спечели “Златната топка” и разкри, че е доволен, че печели това отличие, когато вече вижда края на своята кариера.

“Меси няма да се оттегли утре, нито след три дни. След 30 години е нормално да се появяват такива мисли”, заяви Валверде преди утрешното домакинство на Майорка от Ла Лига.

“Дали отборът се е подобрил? Ако направиш слаб мач като този с Леганес, изглежда, че си много слаб. Три дни по-късно спечелихме срещу Борусия и бяхме много добри. Намираме се в ключов етап от сезона. Силни сме и не искаме да преставаме да бъдем”, допълни той.

“Да, Ракитич понякога не играе, но продължава да тренира. Изигра важни мачове на високо ниво като миналата седмица. Доволни сме с това. Артуро Видал? Доволен съм от него. Утре също има мач. Може да играе, може и да не играе”, каза още испанецът.

Валверде коментира и темата дали ще бъдат правени трансфери през януари.  

“Януари ще бъде много наситен месец и трябва да го имаме предвид. Наистина имаме много полузащитници, но всички те са ни необходими”, сподели той.