Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде обяви, че мачът срещу Еспаньол идва в стратегически много важен момент през сезона. Наставникът на каталунците не изключи възможността отборът да допусне грешна стъпка при визитата си на „Корнея Ел Прат“. Той подчерта, че футболистите му са физически натоварени и се усеща умора, но са подготвени за натоварената програма.

„Намираме се в момент, след който вече изиграхме първия полуфинал за Купата на Краля, продължаваме напред в Шампионска лига и също така в напрегнат момент от Ла Лига. Нашата цел е да продължим да следваме нашия път“, коментира Валверде.

„Много хора говорят вече за евентуален финал за Купата, но ни предстои изключително важен реванш срещу Валенсия, където всичко може да се случи.“

„Не очаквам изненадани. Познаваме се много добре. Еспаньол разполага с добри футболисти, които играят много ентусиазирано. Демонстрираха много интензитет в тяхната игра в мачовете за купата. Намираме се в решаващ момент и ние сме длъжни да продължим да играем по същия начин“, добави наставникът на Барселона.

„Не бива да се успокояваме. Остават още много мачове до края на сезона и има още много точки за разпределяне“, продължи треньорът на каталунците.

„Реваншът срещу Валенсия ще бъде много тежък. Ние трябва да играем по категоричен начин. Длъжни сме да се представим много силно от самото начало на мача, ако искаме да победим Валенсия и да се класираме за финала“, каза още Ернесто Валверде.