Наставникът на Барселона Ернесто Валвердре разкритикува отговорните лица във футбола, че са превърнали играта в повече шоубизнес и начин да се изкарват големи пари, отколкото да запазят чара на спорта. Изказването на специалиста дойде мигове след наградите на FIFA за най-добрите футболисти за годината.

„В миналото нямаше толкова много награди, а такива взимаха само играчите, които правиха наистина фурор. Сега това е тотално променено – има десетки награди и всички се раздават на грандиозни церемонии, които трябва да привлекат вниманието на всеки един човек. На мен лично тези събития ми се струват, че се организират само и единствено, за да се промотират определени личности и организации. Това е много далеч от футбола като цяло”, довери Ернесто Валверде.

„Футболът е уникален спорт и трябва да остане такъв, а не да се превръща в такъв шоубизнес. Кой заслужаваше да спечели? Смятам, че всеки един човек има своите виждания, но според мен Лионел Меси е най-добрият футболист. Лука Модрич обаче имаше чудесна година. Не обичам да сравнявам играчите”, завърши треньорът на Барселона.