Треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че както е възможно каталунците да направят требъл в края на сезона, така има шанс и да финишират без нито едно отличие.

Не всичко е Меси

Каталунците се борят за титлата, Купата и Шампионската лига, а във вторник, 23 април, гостуват на Алавес. Срещата от 34-ия кръг на Ла Лига е от 22:30 часа, а преди нея „блаугранас“ са начело в класирането със 77 точки. Тимът, воден от Ернесто Валверде, има 9 точки пред втория Атлетико Мадрид 5 кръга преди края.

„Предстои ни тежък мач с Алавес. Това е отбор, който играе и се отбранява добре. Алавес не се намира в добра серия, но направи силен сезон. Има шансове за местата за Европа. Евентуално класиране би било награда за тях. Алавес ще се опита да ни победи, за да вземе трите точки“, започна Валверде на традиционния брифинг преди срещата.

„Всеки в нашия отбор иска да затвори Ла Лига по-бързо. Всичко е в нашите ръце. Ще видим дали ще сме способни или не“.

„Аз предпочитам да съм оптимист и нещата да вървят добре. Имаме шанс да приключим сезона с три трофея, но също така може да останем и без нито един. Сега сме в решителния етап“, продължи специалистът.

Валверде за пореден път защити Коутиньо

„Мисля, че сезонът за нас до момента е добър. Когато има цели, няма как да няма свежест сред играчите“, коментира още Валверде.

През май месец за Барса предстоят много важни мачове. Още в първия ден испанският гранд посреща Ливърпул в първия полуфинал за Шампионската лига, а шест дни по-късно е реваншът на „Анфийлд“.

На 25-ти същия месец е финалът за Купата на Краля срещу Валенсия.