Треньорът на Барселона Ернесто Валверде коментира състоянието на голямата звезда в състава си Лионел Меси. Както е известно, аржентинецът притесни значително щаба на каталунците по време на равенството (2:2) с Валесния от 22-ия кръг на Ла Лига. Той изпита болки, но въпреки това доигра двубоя, а след края му наставникът на „блаугранас“ обясни, че Меси има проблем, но все пак подходи оптимистично и заяви, че в щаба на тима очакват голмайсторът да се възстанови до следващия двубой.

Разтежение тормози Меси, "виси" за Ел Класико

За Барселона предстои сблъсък с Реал Мадрид от полуфиналите за Купата на Краля. Срещата е в сряда, 6 януари.

„Меси има проблем, но все още не знаем какво е състоянието му“, заяви непосредствено след срещата Валверде, който на пресконференцията говори още по темата:

„Меси е добре, но ще направим прегледи, за да установим точни какви са болките. Очакваме да се възстанови. Трябва обаче всичко да се прецени внимателно. Не знам с точност какво му е. Ще почакаме да видим какво ще кажат лекарите. Надяваме се да не се касае до нещо тежко. Ако ме беше помолил за смяна, щях да я направя. Той обаче не каза нищо. Ако е добре, ще играе. Ако състоянието му не позволява, друг ще го замести“, поясни специалистът.

Поредните постижения на Меси в кариерата му

Що се отнася до самия двубой с Валенсия, Валверде обясни: „Те започнаха добре, но след това ние установихме контрол и създадохме доста положения. Не бяхме концентрирани и допуснахме първи гол, а след това и втори. Намалихме и след това бяхме близо до изравняване. Когато го направихме, те реагираха“.

В следващия кръг на Примера Барселона има гостуване на Атлетик Билбао.