Наставникът на Барселона - Ернесто Валверде, говори пред медиите преди двубоя с Райо Валекано в Ла Лига. На празника на жените специалистът започна с интересно положение - "един ден жена може да заеме моето  място на треньорския пост в Барселона".

"Честит празник на жените. Един ден може някоя жена да седне на моето място. Кой знае? В момента жените имат все по-голямо влияние в играта. И това няма как да се спре. Прогресът го изисква. Вижда се как работят с женските отбори Алетик Билбао, Атлетико Мадрид, а и ние дори. Всичко е до уважение и въпрос на образование", заяви Валверде.

"Мачът с Райо за нас е много важен. Трябва да направим така, че победата преди седмицата срещу Реал си е струвала усилията. След това идва и седмица, в която ще играе в Шампионската лига". Райо прави силен сезон - имат хубави и лоши дни. Ние имахме седмицата почивка. Може да направим някои промени по състава, но е факт, че се връщаме след една седмица без мачове. Ще оценим, разбира се, и риска от травми", добави той.

"Меси се завърна в Аржентина? Нормално е, знаехме, че един ден ще го направи. Не се тревожа изобщо за това".

"Реал Мадрид? Футболът е такъв. Една седмица може да промени всичко. Не можем да кажем нищо. Когато видиш как губят Реал и ПСЖ, ти става ясно, че трябва да внимаваш много, защото в този бизнес никой не е сигурен".

"Умтити? С всяка тренировка се подобрява. Ще видим обаче колко ще му отнеме времето за нова адаптация".

"Зидан и Моуриньо? Те са големи треньори, без съмнение. Показвали са го. Същото е и със Солари", завърши Валверде.