Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че целта пред отбора е да спечели предстоящия мач срещу Депортиво Ла Коруня. Той бе категоричен, че в лагера на каталунците не мислят за Ел Класико, което е през следващата седмица.

„Нашата цел е да победим в събота срещу Депортиво Ла Коруня. Другото е въпрос на математика. Не мислим следващата седмица и сблъсъка с Реал Мадрид. Напълно концентрирани сме върху двубоя срещу Депортиво Ла Коруня“, коментира Валверде.

„Напълно разбираемо да има ротации в нашия състав, тъй като играчите в нашия тим записаха много мачове. Всички сме наясно колко много важен е двубоят срещу Депортиво Ла Коруня“, добави наставникът на каталунците.

„Нямам притеснения преди мача срещу Ла Коруня. Ние изпитваме трудности във всички мачове. Направихме всичко, за да победим Селта, но в крайна сметка това не се случи. Такъв е футболът. Всичко е възможно да се случи в един мач, в едни 90 минути“, продължи треньорът на Барселона.

„Нямаме заместник на Масчерано, защото той е с нас. Остават ни два много важни мача до края на годината и все още може да се случат много неща. Хавиер е с нас и ние разчитаме на него.“

„Оптимисти сме относно състоянието на Иниеста и Масчерано. Мисля, че и двамата ще могат да играят срещу Депортиво Ла Коруня.“

„Не знам кой ще спечели Шампионска лига, но ние имаме шампионски състав. Ние сме един от отборите, които ще се опитат да спечелят турнира“, каза още Ернесто Валверде. 

Барселона не планира да рискува Дембеле в Ел Класико