Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че не се притеснява от факта, че Реал Мадрид има повече футболисти в националния отбор на Испания от каталунския клуб.

„Не мисля, че това е притеснително. Мисля, че ние трябва да четем добре нещата. Преди Барселона имаше повече национали, сега Реал Мадрид има повече представители в отбора. Сега от състава на Испания отсъстваха Жерар Пике, Жорди Алба и Андрес Иниеста. Истина е, че през последните години Реал Мадрид привлече футболисти като Дани Себайос, Марко Асенсио и Иско Аларкон“, коментира Валверде.

„Истината е, че ние трябва да продължим да развиваме играчите, които излизат от школата и да следваме нашия план за развитие“, добави наставникът на Барселона.

„Доволен съм, че играчи като Пике, Меси и Алба получиха повече почивка по време на паузата в шампионата. Мисля, че това е много добре за тези играчи. От Меси винаги очакваме най-доброто, на което е способен. Със сигурност е предимство, че той почива по време на паузата, а не бе зает с мачовете на националния отбор на Аржентина“, каза още Ернесто Валверде.