Наставникът на Барселона Ернесто Валверде даде на играчите си, които нямат ангажименти с националните си отбори, 2-дневна почивка с опцията да тренират по желание, но никой от подчинените му не се възползвал от нея.

Според мадридското издание „АС” специалистът е бил на линия във въпросните дни заедно с целия си щаб. Засега не е ясно как треньорите са приели решението на играчите си да не проявят самоинициатива, макар и при обявена почивка.

Рафиня Алкантара, Луис Суарес и Усман Дембеле са с контузии, което оставило на разположение единствено Жерар Пике, Кевин-Принс Боатенг, Клеман Ленгле и Малком в готовност за тренировки и без ангажименти към представителни гарнитури. Пике и Ленгле бяха титуляри в голяма част от мачовете на каталунците дотук през сезона и на тях едва ли някой би им се разсърдил, че искат да оползотворят в пълна степен двата дни на отдих.

Боатенг и Малком са на коренно противоположния полюс на представяне, като и двамата изпитват трудности да трупат игрови минути. Изглежда двамата са изпуснали добър шанс да направят добро впечатление пред треньорския щаб.