Приключи поредната пауза в клубния календар и отборите отново трябва да се насочат към своите задължения във вътрешните шампионати. Следващият кръг в испанския елит ни предлага едни от най-качествените сблъсъци в европейски мащаб в последните години - Атлетико Мадрид срещу Барселона в спор за върха в Ла Лига.

Любопитен е начинът, по който наставникът на каталунците - Ернесто Валверде, селектира своя състав именно в мачове след паузите на първенството. Откакто е начело на тима (лятото на 2017 г.), Валверде има навика да залага на португалеца Нелсон Семедо отдясно на отбраната на Барса.

Семедо така и не успя да се наложи напълно в 11-те на отбора след трансфера си от Бенфика (31 млн. евро) през юли 2017 г. Честите му контузии и непрекъснатата му конкуренция със Серхи Роберто сякаш дадоха предимство на кадъра на "Ла Масия".

Статистика обаче показва, че Нелсон е бил титляр в 5 от 6-те мача на Валверде след паузите. Дали и сега ще бъде така? 

Вратарите са готови да оберат шоуто на Атлетико Мадрид - Барселона

В по-голямата част от настоящия сезон Роберто е отдясно на защитата, докато Семедо е използван в не чак толкова напечените мачове. Последният път, в който португалецът получи шанс от първата минута, бе при успеха над Културал Леонеса (1:0) в турнира за Купата на краля.

През този сезон сезон Семедо бе титуляр и при победите над Реал Сосиедад (2:1) и Севиля (4:2) - два мача, в които се играха точно след прекъсването за двубоите на националните селекции.

През миналата кампания единственият случай, в който Семедо бе резерва след пауза, бе в двубоя на "Санчес Писхуан" срещу Севиля (2:2). 

Предстои да разберем в събота какъв облик ще има защитата на Барса.