Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде подчерта ключовата роля на Усман Дембеле за обрата, който каталунците успяха да осъществят и да стигнат до победата с 3:2 при визитата на Райо Валекано от 11-ия кръг на Ла Лига.

„Преди всичко ние търсихме победата на всяка цена. Райо изигра много силен мач, с голяма интензивност, но ние се борихме до последния съдийски сигнал за победата. Много съм впечатлен от представянето на отбора и оценявам високо играта на момчетата. Райо в същото време разполага с много добри играчи в атака и бяха много опасни. Изпитахме определени затруднения, а съперникът се представи на много добро ниво“, коментира Валверде.

„Суарес е доказан лидер. Той дава много на отбора. Винаги помага, когато имаме нужда. Вкарва все повече голове и прави това, от което има нужда отбора. Ние всички играем по-добре с Меси. Имам такова чувство“, добави наставникът на Барселона.

„Трябваше да бъдем агресивни през второто полувреме и имахме нужда от играч като Дембеле…Ние имаме много големи очаквания към него. Знаем, че той може да бъде от решаващо значение за отбора в последната част от мача. Дембеле допринесе със своя морал за успеха на Барселона. Дори, след като вкара не се зарадва и бързаше, защото губихме две точки. Той демонстрира голяма непримиримост и желание за победа“, продължи треньорът на каталунците.

„Доверието ми в Коутиньо не се е променило. Той ни дава много“, каза още Ернесто Валверде.