Наставникът на Барселона Ернесто Валверде е снел всякакво доверие от централния нападател Пако Алкасер, пише „Диарио Гол”. Всъщност наставникът дори е информирал 24-годишния играч, че през януари спокойно може да си търси нов отбор.

Бившият ас на Валенсия реално ще бъде първият играч, който ще напусне „Камп Ноу” по искане на специалиста. През лятото клубът опитваше да намери купувач и за Арда Туран, но това бе заварено положение за Валверде.

Валверде остава критичен към определена група играчи

Показателно за бъдещето на Алкасер е, че той бе оставен извън групата за последните два мача на отбора. Треньорът на Барса е известен с това, че прави много ротации в състава си, но липса в два последователни двубоя говори за друго.

Не толкова отдавна беше времето, когато таранът минаваше за един от големите таланти на испанския футбол. През миналия сезон Барса го привлече от Валенсия, а до днес този трансфер буди доста дискусии, тъй като дори в предишния си клуб Алкасер бе почнал да губи битката за титулярното място.

Нападателят има точно 31 мача за каталунците, в които е отбелязал скромните 8 гола. Очаква се Барса да търси сума около 25 милиона паунда за услугите му.