Наставникът на Барселона Ернесто Валверде коментира овациите към Лео Меси от страна на феновете на Бетис при успеха на каталунците с 4:1. Специалистът изрази мнение, че съперниците на „блаугранас“ страдат от аржентинеца, но и му се наслаждават и точно заради това го аплодират.  

Феновете на Бетис скандират "Меси, Меси", той: Никога не ми се беше случвало

„Меси направи изключителен мач. Реализира хеттрик, а можеше да отбележи и четвърти гол. Очевидно е за какъв футболист става дума. Въпреки че съперниците ни страдат от него, те също му се наслаждават. Наслаждават се, че живеят в неговата епоха. Наслаждават се на Меси. Затова бе аплодиран от феновете на противника. Тези овации са знак на признателност от страна на съперниковите запалянковци“, каза Валверде.

„Мачът много динамичен. Знаехме, че ще ни пресират и ще искат да ни отнемат владението на топката. Ние не искахме да играем безидейно. Беше от значение да победим след загубата на Атлетико. Направихме важна стъпка.  Все пак остават още много срещи. Трябва да сме мъдри“, допълни специалистът, цитиран от испанската преса.

„Блаугранас“ са на върха в класирането на Ла Лига с 66 точки в актива си. Разликата между тях и втория Атлетико Мадрид вече е 10 пункта.