Мегазвездата на Барселона Лионел Меси не попадна сред титулярите за мача от груповата фаза на Шампионската лига срещу Ювентус. Двубоят е с начален час 21:45.

Юве излиза без Киелини довечера срещу Барса

“Eurosport” съобщава, че аржентинецът не страда от контузия. Старши треньорът на каталунците Ернесто Валверде е решил да го запази, тъй като двубоят с Юве не е на живот и смърт.

В момента Барса е на първата позиция в група “D” с актив от 10 точки, на 3 от италианския гранд. Спортинг Лисабон пък е трети с 4 пункта, а последен в Олимпиакос с 1.

Валенсия без треньора си, Барса без Пике и май без Суарес в дербито на върха

На практика дори каталунците да загубят, те ще се изравнят по точки с “бианконерите”. Въпреки това обаче, решенито на Валверде да остави Меси на резервната скамейка предизвика бурни реакции в социалните мрежи от страна на феновете.

Също така Жорди Алба остана извън стартовите 11. Очаква се Луис Суарес да си партнира с Паулиньо и Жерар Деулофеу на върха на каталунската атака. 

Вижте стартовите 11 на двата тима:

Барселона: Тер Щеген, Нелсон Семедо, Жерар Пике, Иван Ракитич, Серхио Бускетс, Андрес Иниеста, Луис Суарес, Паулиньо, Жерар Деулофеу, Лука Дин, Самюел Умтити

Ювентус: Джанлуиджи Буфон, Андреа Бардзали, Меди Бенатия, Даниеле Ругани, Сандро, Пянич, Сами Кедира, Хуан Куадрадо, Пауло Дибала, Дъглас Коща, Гонсало Игуаин