Наставникът на Барселона Ернесто Валверде коментира, че спечелването на Ла Лига е пътят към триумфа в Шампионската лига. Каталунците не са усещали тръпката от успеха в най-авторитетната европейска клубна надпревара от сезон 2014/15, когато победи Ювентус. В последните три сезона Реал Мадрид наложи доминацията си и неизменно ликуваше с купата с големите уши.

„Не, разбира се, че Шампионската лига не е основния ни приоритет през сезона. Ще се борим за всички трофеи, като цяло.  Шампионската лига е надпревара, която много ни привлича. Но пътя да я спечелим е победа в Ла Лига. Барса няма как да вдигне този трофей, ако не е най-добър в Ла Лига“, коментира Валверде.

През лятото играчът Пол Погба бе свързван с Барселона. На питане допада ли стила на френския полузащитник, Специалния каза: „Не ме карайте да коментирам футболисти на други отбори. Имаме достатъчно наши“.   

Припомянем, че сезонът в Ла Лига стартира този уикенд. Първият  двубой на каталунците е в събота срещу Депортиво Алавес, от 23.15 часа.  

Барса надви Бока Хуниорс за трофея "Жоан Гампер"

Революционно: Барса и Реал ще играят един официален мач в САЩ