Наставникът на Барселона Ернесто Валверде даде своето обяснение за травмата на Усман Дембеле. Новото попълнение на тима скъса ахилесово сухожилие на левия крак при победата с 2:1 над Хетафе в изминалия кръг. Валверде отдаде случилото се с нападателя и на младостта му, като заяви, че сега ще се търсят алтернативи.

Дембеле се оперира във Финландия

Дембеле бе привлечен на „Камп Ноу“ за заместник на напусналия в посока ПСЖ Неймар. За него каталунците платиха 150 милиона евро на Борусия Дортмунд. Преди да получи травмата си, Дембеле има едва три мача с екипа на „блаугранас“. Очаква се роденият през 1997 година французин да бъде извън игра между три и четири месеца.

Барселона загуби най-скъпия си играч до края на годината

„Имаме достатъчно футболисти, които играят на този пост и могат да заменят Дембеле – Алеиш Видал, Денис, Андре Гомес, Деулофеу. Ще търсим алтернативи. Имаме предвид и втория отбор“, каза Валверде.

„Най-тежкото за един футболист с контузия е времето, което трябва да чака и търпението, с което следва да се въоръжи, за да се възстанови. Дембеле е млад играч и това е сред най-съществените трудности, срещу които се изправя до момента. Никой не иска да стига до тук, но всички сме имали мускулни травми, контузии в колената...трябва да имаш перспектива за по-дълъг срок“, добави специалистът.

Що се касае до самия момент на контузията, старши треньорът обясни: „Мисля, че не бива да се отдава такова значение на това. Ясно е, че той никога не е имал подобен мускулен проблем. Няма опита. Играч, който развива такава скорост и при опита му да играе с топката, е логично да се стигне до такова скъсване. Един опитен играч, може би не би се опитал да отиграе в тази ситуация“.