Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че победата над Атлетик Билбао е била от особено важно значение в борбата за титлата в Ла Лига и преди паузата в шампионата. До края на сезона в Примера дивисион остават 9 кръга, а Барселона е с аванс от 11 точки пред втория Атлетико Мадрид, който загуби с 1:2 при визитата си на „Ла Серамика“ от Виляреал.

„През първото полувреме ние пресирахме много нашия съперник и играхме много уверено в атака. През второто полувреме те ни пресираха много сериозно и това можеше да ни струва много скъпо“, коментира Валверде.

„Как аз мога да науча Меси на нещо ново? Надявам се, че той ще ме научи на нови и различни неща всеки ден. Той знае във всеки един момент какво трябва да направи и на какво се нуждае отбора“, добави треньорът на Барселона.

„Дембеле е невероятен футболист със страхотни качества. Има още много аспекти, в които да подобрява играта си. Той дойде от отбор, в който се играе различен стил на игра. Аз виждам определен напредък в неговата игра“, продължи наставникът на каталунците.

„Единственото нещо, което може да направим е да изчакаме Иниеста да обяви своето решение. Той все още не ни е казал нищо. Ние искаме той да остане при нас завинаги. Ще видим какво ще се случи в края. Ще трябва да изчакаме, за да видим дали Иниеста ще вземе решение да си тръгне, или ще остане при нас.“

Иниеста решава за бъдещето си до края на април

„Ракитич се представи много силно през първото полувреме. Той е страхотна алтернатива на Бускетс.“

Меси изненада Барса с избора за наследник на Иниеста

„Имаме шанс за требъл, но аз знам, че сме още много далече. Страстът нараства, когато печелим и се понижава, когато губим. Ние сме добре, но април се очертава да бъде много тежък и ключов месец. Ще се радвам, ако завършим без загуба в първенството. Една от тайните на отбора през този сезон е работата на целия отбор, както в защита, така и в атака“, каза още Ернесто Валверде.