Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде увери, че Самюел Умтити е на 100% възстановен от контузията в лявото коляно, която го измъчваше през последните три месеца.

25-годишният футболист е възможно да се завърне в игра в предстоящото гостуване на Севиля на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ от 25-ия кръг на Примера дивисион.

Умтити за последно игра в края на ноември срещу Атлетико Мадрид на „Уанда Метрополитано“.

Валверде може да се принуди да пусне Умтити в игра срещу Севиля, тъй като съотборникът му Клеман Ленгле виси с картони за предстоящото Ел Класико, което е следващата седмица на „Сантиаго Бернабеу“.

Двойката Пике – Ленгле е много стабила и демонстрира много високо ниво, но фактът, че бившият играч на Севиля е само на жълт картон от наказание, може да принуди Валверде да пусне в игра Умтити много по-рано от очакваното.

„Ситуацията е такава, че ще преценим кой се намира в най-добра форма и ще заложим на него. Мисля, че Умтити няма да има проблеми да започне като титуляр. Вермален е контузен и няма да играе, а Ленгле виси с картони. Всички знаем нивото, което Сам има“, сподели Валверде.