Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви след равенството 1:1 срещу Реал Мадрид на „Камп Ноу“ в първия полуфинален мач за Купата на Краля, че елиминацията е отворена. Той отчете, че проблемите на отбора през първото полувреме на срещата са дошли повече от грешки на неговите играчи, отколкото от достойнствата в играта на съперника.

„Ранният гол, който допуснахме промени нашите планове. В същото време даде допълнително спокойствие на съперника. Те се стремяха да владеят по-продължително време топката. Ние допуснахме някои много груби грешки, които ни принудиха да страдаме. След това дойде и гредата на Ракитич и другата възможност, която се откри пред Суарес“, коментира Валверде.

„Загубените топки доведоха до несигурност в нашата игра и в същото време вдъхнаха допълнителна увереност в играта на Реал Мадрид, когато те успяваха да откраднат топката“, добави треньорът на Барселона.

„Не искахме да предприемаме никакви рискове с Меси. Решенията се взимат за доброто на отбора и на играча. Аз говорих с него. Когато той се появи в игра, можеше да окаже решаващо влиянеи на мача“, допълни наставникът на каталунците.

„Коутиньо е фундаментален футболист за Барселона.“

„Головете помагат много на нападателите и аз се радвам много за Малком. Той нямаше късмет в други ситуации, но преследваше гола до последно и успя да се разпише.“

„Артур е футболист, който конструира нашата игра. Той контролира топката. Артур бе решаващ за нашата игра в този двубой. Семедо е играч с голям потенциал. Той е много бърз. Той ни помага много в атака, както и в защита. Има голям потенциал“, каза още Ернесто Валверде.