Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че във всеки един момент Лионел Меси е способен на магическо докосване.

Наставникът отчете подобрението в представянето на някои от неговите играчи, но отново отбеляза, че отборът се нуждае от нови попълнения до края на летния трансферен прозорец.

„Меси не успя да вкара, въпреки че бе толкова настоятелен и бе изключително близо. Във всеки един момент Меси е способен на магическо докосване“, коментира Валверде.

„Показахме добър футбол и доминирахме в по-голямата част от мача. В края на двубоя имаше леко отпускане, което е нормално с оглед развитието на срещата. Меси в ролята на фалшива деветка е един от вариантите, които изпробвахме по време на подготовката. При тази схема можем по-добре да използваме скоростта на Пако Алкасер и Жерард Деулофеу. Имаме и други тактически варианти, но не искам да издавам подробности.“

„С напускането на Неймар загубихме от дълбочината в състава, затова трябва да се подсилим с нови играчи. Стилът ни обаче остава непроменен. Барселона винаги се стреми да търси свободни пространства и да бележи голове."

„Спекулациите няма да спрат, докато не затвори трансферният прозорец“, добави треньорът на Барселона.

„Нашата идея бе да посветим този мач на жертвите от атентата. Това бе изключително тежък момент за всички. Хората продължават да плачат. Футболът винаги се е обявявал срещу тероризма и мисля, че това е най-хубавото“, завърши Валверде.