Наставникът на Барселона Ернесто Валверде бе помолен за коментар за голямата звезда в състава си Лионел Меси и „Златната топка“. Аржентинецът е сред номинираните за най-престижната индивидуална награда в Царя на спортовете, а специалистът каза, че всички знаят кой е най-добрият.

Рафиня нямало да напуска Барселона

„Всички знаем кой е най-добрият в света играч. Темата със „Златната топка“ не ме вълнува много. Аз вече знам кой е най-добрият – Меси. Не ме вълнува дали има една награда повече, или по-малко. Нито дали топката е златна, или сребърна“, каза Валверде.

Началото на един футболен магьосник

Предстоящият мач с Олимпиакос от груповата фаза на Шампионската лига е по-специален за Ернесто Валверде, който на два пъти бе начело на гръцкия тим. В тази връзка специалистът обясни: „Емоционално е да се изправиш срещу този съперник, особено като гост. Съставът много се промени, но задържаха много хора. Това е клуб, който е привикнал да побеждава. От опит знам, че ще се борят, докато имат шанс“.

„Има много хора, които заслужават да играят. След тренировка ми е трудно да избера групата“.

„Много сме доволни от момента, в който се намираме. През август загубихме два мача с Мадрид и след това тръгнахме нагоре. Отборът има дух и прогресираме“, каза още Валверде.

Барселона посреща Олимпиакос в сряда, 18 октомври, от 21.45 часа на своя „Камп Ноу“. Преди двубоя каталунците са лидер в група D с 6 точки. Гърците са последни без точка след два изиграни мача.