Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде не е много словохотлив на темата за неговия договор с клуба.

През седмицата президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу бе категоричен, че Валверде ще продължи да води отбора и през следващия сезон.

Специалистът кара втори сезон на "Камп Ноу". В първия си той стана шампион на Испания и вдигна Купата на Краля. Отпадна на 1/4-финал в Шампионска лига и загуби Суперкупата на Испания.

Валверде спечели това отличие преди началото на настоящата кампания. В момента Барса е лидер в Ла Лига с 5 точки пред втория - Атлетико (Мадрид). Отборът ще играе 1/8-финал в Шампионска лига срещу Олимпик Лион.

„Когато има да кажем нещо, ще го направим. Не трябва да бързаме. Не разбирам цялата тази история, с тази интрига, ако нещо трябва да се каже, ще се направи. Имам договор, който ще бъде в сила и ще видим“, коментира Валверде.

„Винаги съм казвал, че имам добра хармония. Никога не съм го крил. Имам действащ договор и конкретни срокове, които сме си поставили, за да придвижим напред нещата. Нямам какво да крия в това отношение“, добави треньорът на Барселона.

„Всеки треньор има своята идея. Някои искат петгодишни договори, други карат година за година. Всички знаем как е. Можете да подпише тригодишен договор и след три седмици да ви уволнят. Ние сме зависими от резултатите“, каза още Ернесто Валверде.