Наставникът на Барселона Ернесто Валверде загатна, че може даде почивка на голямата звезда  на тима Лионел Меси срещу Селта Виго.

Каталунците посрещат „селтистас“ на 17 април от 22.30 часа (българско време). Преди сблъсъка Барса е убедителен лидер в Примера с 82 точки. Селта е девети с 43.

„Селта Виго ни е познат съперник. Те се борят за местата, даващи право на участие в Европа. Имаме възможността да спечелим важни три точки, които ще са ни необходими в борбата за титлата. Селта обикновено прави силни мачове. Ние сме добре подготвени, за да надмогнем и това предизвикателство“, каза Валверде на официлната пресконференция преди мача.

Запитан ще прави ли рокади в състава си, Валверде обясни: „Ще видите утре. Намираме се във важна седмица. Нужна е и почивка. Възможно е и Меси да е сред почиващите. Няма място за притеснение, защото до Мондиала има още много време“.

Що се касае до слуховете, че Иниеста ще напусне след края на сезона, специалистът обясни: „Все още няма нищо официално, не знам какво ще се случи, но клубът е най-важен“.

„Голямата ни цел е да спечелим Ла Лига. Ако не запишем загуба до края, ще е много хубаво, защото ще е постижение непонятно за всеки друг. Но все още нищо не е направено“.

Барселона бе елиминиран от Рома на четвъртфиналите на Шампионската лига. Поражението бе особено тежко за каталунската общност. „Блаугранас“ имаха аванс от първия мач от 4:1, но в ответната среща в Италия загубиха с 0:3.

„Знам какво значат пораженията в клуб като Барселона, какво значат елиминациите. Когато има поражение, има и каша. Загубата бе много болезнена, нарани ни“, коментира Валверде.