Наставникът на Барселона - Ернесто Валверде, говори пред медиите преди двубоя за Купата на краля с Леванте. Каталунците са носители на трофея от миналия сезон, след като финала победиха Севиля с 5:0 в  първия в историята финал на новия стадион на Атлетико Мадрид "Уанда Метрополитано" (през май 2018-а).

Една от големите новини от изказването на Валверде е, че 23-годишният Мунир Ел Хадади е пожелал да си тръгне и клубът ще уважи неговото решение.

"Надяваме се да решим проблема с Мунир още през тази зима. Клубът взе своето решение. Той пожела да си тръгне, а ние не искаме да задържаме никого без негово желание", заяви той.

"Леванте бележи много голове, но и допуска много. Ще бъде трудна елиминация. Влизаме като фаворити, но това не значи нищо. Искаме да изиграем два силни мача. Ще направим някои промени в състава. Възможно е Меси и Суарес да почиват", добави още Валверде.

"Виждам, че играем добре. Имахме малка почивка, но сега ни предстоят много мачове - за Купата и шампионата. Не трябва да губим концентрация в нито един момент. Денис Суарес е наш играч и ще бъде използван в даден момент", каза още специалистът.

"ВАР? Споровете във футбола няма да затихнат никога. Не може всички да са доволни от решенията", заключи той.