Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде защити Усман Дембеле, след като френският нападател за пореден път закъсня за тренировка. 

Дембеле бе с принос за успеха с 4:0 над Еспаньол в събота, но отново влезе в заглавията с проблемите си с дисциплината, които се превръщат в голямата въпросителна върху неговата кариера.

Валверде логично бе попитан за случващото се с Дембеле по време на пресконференцията си преди мача с Тотнъм в Шампионска лига. Треньорът обаче отказа да критикува своята млада звезда и дори го защити. "Случвало ми се е и на мен!"

"Знаех, че ще питате за Дембеле. Вярно е, че някои неща се случиха, ще се опитаме да ги разрешим вътрешно и няма много повече за казване."

"Това е нова ситуация и искаме да помогнем на този играч, защото има страхотен талант и искаме да му помогнем да извлече максимума от него."

"Това са вътрешни въпроси, той е играч, който ни дава много на терена, но в същото време и други ни дават много на терена. Всички трябва да спазваме правилника тук."

"Печелиш дербито с 4:0 и всички казват, че ще бъда спокойно, слънчево навън и се надяваш да не се случи нищо лудо. Това е вътрешен въпрос, ще го разрешим вътрешно и го казах четири пъти."