Президентът на Барселона - Хосеп Мария Бартомеу, и бордът на директорите на клуба могат да подадат оставка днес, съобщават испанските медии.

В 14:30 часа на „Камп Ноу“ трябва да започне дългоочакваното и важно заседание на борда на директорите на Барселона, като възможните резултати от него са два: свикването на вот на недоверие към президента Бартомеу, който трябва да бъде гласуван на 1 или 2 ноември на „Камп Ноу“, или колективното подаване на оставка.

Ако Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка, той трябва да свика избори, които ще се проведат от 40 до 90 дни. Местното правителство на Каталуня даде „зелена светлина“ за провеждането на вота на недоверие, с което постави ръководството на Барселона в изключително неловко положение.

Вотът на недоверие към управлението на Бартомеу трябва да се състои във време на извънредно положение в Каталуня заради пандемията от COVID-19. Хората са приканвани да останат по домовете си, но в същото време ще трябва да излязат, за да гласуват и да вземат участие във вота на недоверие към президента на Барселона, което поставя на карта провеждането на гласуването. 

Самият Бартомеу е изпратил молба до президента на Правителството на Каталуня Пере Арагонес вотът на недоворение към шефовете на "блаугранас" да не се състои, твърди RAC1.