Бившият мениджър на английския Арсенал - Арсен Венгер, е отхвърли предложение от страна на Барселона да замени Кике Сетиен начело на "каталунците". Французинът напусна "артилеристите" през 2018 години след 22 години начело на тима от „Хайбъри“ и впоследствие „Емиратс“, но оттогава не е поемал нов клуб.

Треньорската криза на Барселона доведе до това, че наскоро испанския гранд се е обърнал Венгер с идеята той да поеме кормилото „Камп Ноу“ от Сетиен. Според "Le 10 Spor" "каталунците" са един от редицата клубове, които са били отрязани от 70-годишния Венгер.

Докладът добавя, че първоначалните разговори са били обнадеждаващи и Венгер очевидно се интересувал от проекта, преди да реши да отхвърли офертата.

Смята се, че шефовете на Барса искат да заменят Сетиен, след като испанецът не успя да спре Реал в битката за титлата в Ла Лига. Бившият полузащитник и легендата на тима Шави Ернандес също е сред кандидатите да поемат поста, но самият той отхвърли тази възможност, тъй като до 2021 година има договор с катарския Ал Сад.

След като напусна Арсенал, Венгер отказа да поеме друг английски отбор и заяви, че ще бъде "трудно" да застане начело на друг отбор от Острова, след като е "посветил целия си живот на един клуб".