Полузащитникът на Пари Сен Жермен Марко Верати прекъсна своя отпуск и замина за Париж, за да се срещне с клубния президент Насер Ал-Келайфи, съобщава L'Equipe.

Верати и адвокатите му обмислят раздялата с ПСЖ

Италианският национал иска лично да уведоми боса на парижани, че желае да премине в Барселона. Верати вече съобщи на ръководството за желанието си да стане играч на испанския гранд, но позицията на клуба остана същата - футболистът не се продава.

Каталунците са готови да извадят 80 милиона евро за Верати, въпреки че Ал-Келайфи бе категоричен, че не би се разделил с услугите му, нито за 80, нито за 100 милиона. От Барселона вече предложиха оферта на стойност 60 милиона евро, но тя бе отхвърлена от парижани с лека ръка.

Верати за Барселона: Всичко се развива добре

Той е считан за един от ключовите футболисти в проекта на новия треньор на каталунците Ернесто Валверде. Полузащитникът е силно мотивиран да премине в клуб, който има реална възможност да спечели Шампионската лига.

Миналият сезон Верати игра в 43 мача на ПСЖ, в които вкара 3 гола и асистира за 8. Той бе закупен от френския клуб през 2012 г. от Пескара. За националния отбор на Италия има 21 мача. /БГНЕС