Барселона е на по-малко от 48 часа от първия си мач за сезона, но все още не са регистрирали нито един от седемте контракта, които подписаха през лятото и по този начин не могат да използват новопривлечените си играчи.

Петте нови попълнения – Рафиня, Франк Кесие, Андреас Кристенсен, Роберт Левандовски и Жул Кунде, плюс подновилите договрите си Сержи Роберто и Усман Дембеле нямат регистрации в Ла Лига за мача с Райо Валекано, защото „лос кулес“ са надхвърлили лимита си за заплати.

Всички предполагаха, че четвъртият икономически лост (24,5% от Barca Studios, продадени на GDA Luma за 100 милиона евро), ще им помогнат на тима да се отърве от бюрократичните проблеми. Diario AS написа, че тази сделка за сключена, но както отбеляза Mundo Deportivo , споразумението все още не е обявено от клуба.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Каталунският всекидневник също съобщава , че Ла Лига не е получила никаква документация относно тази сделка. Играчите могат да бъдат регистрирани най-късно пет минути преди мача, но лигата предупреди, че ако не им бъде дадено достатъчно време да проучат документацията на Барселона, няма да бързат с регистрацията.

Досега не е имало намаляване на заплатите от капитаните Серхио Бускетс или Жерар Пике, което се предполагаше, че може да се случи. В сряда Барселона публикува изявление , в което се казва, че техният кредитен рейтинг е бил повишен.

Съобщава се, че президентът на Барселона Жоан Лапорта, вицепрезидентът Рафаел Юсте и спортният директор Матеу Алемани са се срещнали в офисите на клуба в четвъртък вечерта, за да обсъдят въпроса, но все още не изглежда да е намерено решение.