Бившият футболист на Барселона Александър Хлеб направи доста интересни разкрития за времето, когато беше част от каталунския гранд. От думите на белорусина стана ясно, че звезди като Роналдиньо и Деко честичко са се явявали на тренировка в нетрезво състояние. Хлеб също така разкри, че клубът е продал дуото по едно и също време от опасения, че тяхното присъствие ще „съсипе” изгряващата тогава звезда Лионел Меси.

Едва ли ще се намери фен на Барселона, който пази добри спомени от престоя на белоруския техничар на „Камп Ноу”. Той изкара там само сезон 2008/2009, след което кара наеми последователно в Щутгарт, Бирмингам и Волфсбург. Въпреки това появата му сред „блаугранас” дойде в много важен, както се оказа впоследствие, миг от историята на клуба. Едно от първите решения на Пеп Гуардиола при старта му като треньор на тима беше да продаде водещи фигури като Деко и Роналдиньо.

Сега Хлеб повдигна завесата, за да разкрие част от мотивите на специалиста. „Роналдиньо и Деко идваха да тренират пияни”, разказа 38-годишният футболен номад. „Знаете ли защо Барса ги продаде и двамата през 2008 година? Защото се опасяваха, че те ще съсипят Меси.”

Хлеб беше със статут на звезда в Арсенал, но предпочете да напусне Лондон, за да заиграе за Барселона. „Разбира се, че сега съжалявам, че си тръгнах. В Арсенал играех всяка седмица за един от най-вълнуващите отбори в Европа. Отбор, който винаги е бил в топ 4 на Висшата лига, а в Шампионската лига се считаше за претендент”, каза играчът.

„Футболистът съществува само когато е на терена и допринася истински за отбора. Макар че бях част от един състав на Барселона, който беше почти неудържим, ми беше много трудно да не се чувствам изолиран при всичките тези празненства и щастие в края на кампанията”, допълни Хлеб.