Футболистът от националния отбор на Испания Ламин Ямал е успял да завърши успешно средното си образование, при това точно по време на UEFA EURO 2024.

Младият талант научил новината този четвъртък по време на лагера заедно със своите съотборници. Малко по-малко от месец, преди да навърши 17 години, перлата на Барселона и националния отбор получи документа си за завършен 4 курс в еквивалента на средното образование в Испания.

Футболистът разкри преди няколко седмици, че посвещава голяма част от времето си на ученето. Това може би предизвика изненада сред някои фенове, имайки предвид, че играчът се подготвяше за шампионата в Германия.

Ламин Ямал обясни, че неговият учител се казва Ориол, както и че математиката и историята са предметите, с които се справя най-зле, защото трябва да учи повече.

Първото нещо, което футболистът направил, след като научил новината за задоволителни си оценки, било да се обади на майка си.

Сега Ламин Ямал спокойно може да се съсредоточи върху представянето си на UEFA EURO 2024. Съперник на Испания на 1/8-финалите е Грузия. Срещата е на 30 юни от 22:00 часа. Двубоя можете да гледате на живо по NOVA, DIEMA SPORT 3, както и с картина в Gong.bg.